Tohle člověk nikdy nepochopí. Přestože se stala matkou, na své dva malé syny se čtyřiatřicetiletá Prostějovanka absolutně neohlížela. Domácnosti střídala stejně rychle jako své partnery a svého dvouletého a čtyřletého syna všude tahala s sebou.

Po dalším z řady rozchodů se ocitla na ulici. Alespoň tu nejnutnější hygienu dle našich informací řešila na záchodcích jednoho z prostějovských obchodních center. Malí kluci nakonec putovali do Klokánku a žena k soudu. K němu však dorazila opět těhotná…  

Zcela bez potřebného zázemí se musela od svého narození protloukat životem dvojice malých dětí. Důvodem byl životní styl jejich matky, která nebyla schopná navázat dlouhodobější vztah a zároveň dodržovat základní pravidla potřebná pro ubytování v Azylovém domě pro matky s dětmi. I proto nedlouho po svém narození skončili chlapci na ulici, poté i v Klokánku. Jejich maminka se však z celé situace rozhodně nepoučila. 

 

Žena navštěvující se svými malými a nedostatečně oblečenými dětmi veřejné záchody v jednom z prostějovských obchodních center zaujala jednu ze zdejších zaměstnankyň. O

celé záležitosti informovala OSPOD a věc skončila až před prostějovským soudem.

U něj byla obžalovaná ze zanedbání povinné péče.

Dle informací Večerníku strávila nějaký čas v Azylovém domě pro matky s dětmi v Olomouci, ale v něm nebyla schopná dodržovat provozní řád. O oba malé kluky se nestarala, nevařila jim a oni zůstávali dlouho bez dozoru. Problémy měla i s alkoholem. Pod jeho vlivem ji policisté měli přistihnout za volantem, v té době měla převážet i své děti. Vzhledem k tomu, že jeho výše nepřesáhla jedno promile, nejednalo se však o trestný čin, ale pouze o přestupek. „Žena byla odsouzena trestním příkazem na jeden rok vězení, trest jí byl podmíněně odložen na tři roky. Proti tomuto rozhodnutí si podala odpor, takže muselo být nařízeno hlavní líčení. V něm obžalovaná nesouhlasí s tím, že by se o své děti nestarala,“ vyjádřila se na dotaz Večerníku státní zástupkyně Libuše Bartlíková s tím, že v celé věci již proběhlo jedno hlavní líčení, rozsudek však dosud nepadl.