Před kulturním domem v Prostějově vzniklo v době letních prázdnin staveniště z důvodu zahájení stavebních prací. V tomto objektu probíhá několik investičních akcí současně. Pro občany nejvíce viditelnou rekonstrukcí je zásadní renovace sociálních prostor, která by měla být dokončena v polovině října.

Stejně jako rekonstrukci toalet realizuje Stavební společnost NAVRÁTIL také modernizaci požárně-bezpečnostního řešení kulturního domu, která bude probíhat minimálně do konce ledna 2025.

Koncem září již byla dokončena výměna osobního výtahu pro imobilní občany, již realizovala společnost OTIS za částku přibližně 966 tisíc korun. „Kromě těchto výraznějších stavebních zásahů byly v objektu vyměněny žárovky za LED svítidla, došlo k broušení parket v hlavním sále a obou přísálích. Práce budou pokračovat pastováním parket a výmalbami. Následně bude pořízeno nové vybavení, a to stoly a židle,“ uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal. Na přímou otázku Večerníku dodal, že z důvodu rekonstrukcí nebude v žádném případě ohrožena plesová sezóna v „Kasku“ a stejně tak se uskuteční všechny naplánované koncerty a další kulturní a společenské akce.