Je to takové „perpetuum debile“. Jedni budují a starají se, druzí naopak ničí. To je přesně i případ bezohledných vandalů, kteří řádili v oblíbeném malém lomu zvaném Loupežník ležícím zhruba dva kilometry jižně od plumlovské přehrady. O místo se přitom už nějaký čas stará parta nadšenců, kterým tito bezmozci ukradli nářadí a spálili návštěvní knihu.  

 

Krajina kolem Loupežníka je malebná, a tak se nelze divit, že místo je hojně navštěvované. Jenže někteří z nás by raději měli zůstat doma. „Opět něčí nedělní akce, kdy nám ukradli lopatu, hrábě, pilku, sekeru i plastový kýbl. Taky spálili ‚Loupežnickou návštěvní knihu‘ a nadělali bordel, kam se jen podíváš. Máme chuť se tady na všechno vykašlat!“ lamentoval celkem pochopitelně na začátku druhého říjnového týdne Petr Vaverka, který se o místo spolu s dalšími stará.

Naštěstí pro všechny slušné lidi tak ovšem on ani jeho kamarádi neučinili. „Bordel jsme uklidili, pytel odpadků odvezli, ukradené nářadí jsme našli v nedalekém chabaští, kde si nějací pobudové asi začínají chystat základ pro nějakou chýš, založili jsme novou ‚Loupežnickou knihu‘, a nakonec jsme opekli špekáčky. A hlavně nainstalovali jsme a dobře ukryli fotopast!“ zvěstoval dobré zprávy na facebookovém profilu veřejné skupiny U Loupežníka Petr Vaverka.