Doba nejistoty ohledně dalšího fungování pobočky Pošty Partner v Malém Hradisku je minulostí. Jak Večerníku oznámila sama provozovatelka Lenka Sekaninová, pošta bude nadále fungovat v dosavadním režimu. Dosud zde přitom tato jistota nebyla, právě v květnu měl být ukončen provoz ze strany současné provozovatelky. A další osud pobočky byl tak nejasný.

„Pobočka zůstává nadále v provozu v mém obchodě ve stávajícím režimu a provozní době,“ prozradila v uplynulém týdnu Lenka Sekaninová. S obcí přitom řešila problematiku záskoku při dovolených a s tím spojeného financování. Věc se dostala i na místní zastupitelstvo. „Můžu potvrdit, že mám informaci od zástupců České pošty, že pobočka v Malém Hradisku pokračuje jako dosud,“ uvedl starosta obce Marián Fiedler. Zároveň připomněl, že provoz řešilo zastupitelstvo na několika svých jednáních. „Byla zde otázka finanční podpory ze strany obce, dokonce zastupitelé určitou částku schválili. Je samozřejmě na provozovatelce, zda jí využije,“ konstatoval první muž Malého Hradiska.

Pošta v této obci je jen jednou z mnoha Pošt Partner v České republice. Česká pošta je začala zřizovat před pěti lety se snahou ušetřit na provozu a zachování poboček i v menších obcích, kam právě projekt státní podnik směřuje nejvíc. V posledních letech tak třeba v Kladkách, Vranovicích-Kelčicích nebo právě Malém Hradisku provozuje poštu buď obec, nebo místní obchod.