Sbor dobrovolných hasičů připravil pro širokou veřejnost na sobotní odpoledne skvělou podívanou. Na den se složkami IZS pozval prostějovské strážníky, státní policisty, kolegy hasiče, členy Kynologického klubu Miroslav a také tři vrtulníky Robinson R44 Raven II. V těch se zájemci mohli také proletět.

Na poldru u hřiště se tak setkala moderní technika se zábavou i sportovní kynologií. Zájemci si mohli prohlédnout a vyzkoušet policejní techniku, usadit se do auta nebo na motorku či pustit sirénu, prolézt hasičské vozy a zastřílet si na laserové střelnici. Velkým zážitkem bylo vystoupení psovodů, kteří se svými čtyřnohými svěřenci předvedli mimo jiné i zadržení. Do role figuranta se mohli vtělit i zájemci z publika. 

Největší zájem byl ale o vrtulníky. Robinson R44 je lehký vrtulník americké výroby, který je vyráběn od roku 1993. Stroje, které byly prezentovány v Želči, byly vyrobeny v letech 2005 až 2007 a jsou variantou Raven II, která má mírně vyšší výkon a je místo karburátoru vybavena systémem přímého vstřikování paliva. Je využíván pro výcvik pilotů, vyhlídkové lety, letecké práce či leteckou dopravu. Jde dlouhodobě o nejprodávanější a nejužívanější vrtulník tohoto století. Unese pilota a tři osoby, jeho průměrná cestovní rychlost je 180 km/h a má dolet cca 3 h/600  km. „Svezli jsme se a je fakt paráda vidět rodnou dědinu z výšky. A nevěřil bych, že to s prominutím prdítko dokáže létat tak rychle,“ sdělil pro Večerník jeden ze zájemců o vyhlídkový let, jenž uspěl.  

K dispozici bylo rovněž občerstvení, děti si užily malování na obličej a nejrůznější atrakce. Závěr odpoledne pak patřil lahůdce v podobě záplavy sněhobílé pěny, kterou si opět užili nejmenší.