Už po šestadvacáté si v neděli 19. května dali na prostějovském hlavním náměstí sraz auto a moto veterány. Pořadatelé z Hanáckého auto moto veterán klubu v AČR Prostějov pro ně připravili nejen soutěž elegance, ale i dvoukolovou projížďku ulicemi města po trase závodu, který se kdysi v Prostějově jezdil. Nejstarší motocykl srazu byl z roku 1926 a patří Jakubu Kulatému, nestarším vozem pak o tři roky mladší Buick Michala Dostála.  

 

Porota neměla při hodnocení soutěže zrovna lehkou úlohu. „V potaz jsme nebrali jen vzhled, ale také výjimečnost stroje, zda se v našem regionu vůbec vyskytuje, a také technický stav. Škoda že se hodně majitelů aut a motocyklů neregistrovalo, své stroje přivezli jen ukázat,“ posteskl si předseda klubu Petr Studený. K vidění byly opravdové skvosty, a to od Chevroletu Corvette přes Tatry, Aerovky, škodovky po Northony,  ČZety, Jawy a Stadiony po hasičský speciál a sanitku Fiat z roku 1938. „Chodíme každý rok, jednak se potkáme se spoustou známých kamarádů, druhak je to opravdu nádherná podívaná. Na těch autech a motorkách je vidět spousta lásky, kterou jim majitelé věnují. O času a financích nemluvě,“ podotkl Pavel Složil. 

Primátor František Jura spolu s první náměstkyní Miladou Sokolovou pak předal ceny vítězům. V kategorii motocyklů to byl Evžen Hybl se vzácným exemplářem, pětistovkou Vincent Comet z roku 1952. V kategorii automobilů si prvenství odvezl Eduard Holánek, majitel Tatry 87 z roku 1945.