Druhý ročník Redneck Machine Festu přilákal v sobotu do zámeckého parku ve Výšovicích milovníky techniky, ale i obdivovatele dobré muziky. Na buranský (Redneck) Fest zamířili se stroji motorkáři, traktoristé, off roaďáci, majitelé amerik, veteránů i doma vyrobených mašinek. Mohli využít možnosti je vystavit i ukázat v akci. Součástí festu byly nejrůznější soutěže a možnost vyzkoušet si bojovou arénu. A samozřejmě vynikající jídlo a pití.

Zatímco nejmenší návštěvníci využili možnosti šoférovat šlapací auta a traktůrky, ti větší mířili na výstavu techniky. Zaujaly nablýskané motorky všemožných značek, ameriky brněnské Gorila Garage, ale i prastaré samodomo traktůrky. „Jsem nadšen z Corvetty, živit bych ji nechtěl, ale obdivovat můžu, nádherné auto,“ chválil černou perlu Milan Znojil.

V průběhu odpoledne se na čtyřicetikilometrovou vyjížďku vydali motorkáři, traktoristé zvládli mnohem kratší „buranskou“ jízdu. A off roady se mohly prohánět a vyzkoušet své možnosti po zdejší pečlivě připravené dráze.

Milovníky muziky pak čekalo vystoupení kapel Sauria, King Bee, ZZ Top Tribute, Dobré ráno blues band, Route to the otherside a G.O.C. Závěr hudebního bloku patřil metalu – kapele Calibos, která hrála až do druhé hodiny ranní.

Podle hlavního organizátora Jaroslava Zatloukala Rednecku vyšlo nejen počasí. „Jsem rád, že s technikou přijelo mnoho kamarádů, potěšen jsem účastí kapel, ze kterých si vybere každý. Musím pochválit spolupořadatele za skvělé nápady na soutěže, třeba oblékání zmrzlého trička je disciplínou dosud nevídanou,“ smál se. Zároveň poděkoval všem, kteří se na festu jakýmkoli způsobem podíleli.