Už třetí ročník Festivalu nejen zdravotně postižených pořádal v pátek odpoledne prostějovský spolek Jsme tu také. Program měl jako každoročně proběhnout na hlavním náměstí v prostoru před muzeem, bohužel nepřízeň počasí organizátory donutila k urychlenému a pracnému přesunu účinkujících a techniky pod střechu KaSCentra. Tam už akce, kterou zaštítili primátor statutárního města Prostějova František Jura a hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, probíhala podle harmonogramu.

Jako první přivítala moderátorka Martina Qweetko Procházková na pódiu soubor populární hudby Boomblebeat ze ZUŠ Vladimíra Ambrose. Muzikanti a zpěváci pod vedením Tomáše Rulíška se představili ukázkami současného světového popu a rocku. Následně patřilo pódium Františku Jurovi a Josefu Suchánkovi, kteří mimo jiné poděkovali za pozvání a popřáli všem hodně zdaru nejen při vystoupeních, ale i v běžném životě.

Diváci dále zhlédli vystoupení taneční, hudební, ale i divadelní a vyslechli autorské čtení. Mezi účinkujícími byli i další prostějovští zástupci – SŠ, ZŠ a MŠ Jistota, SŠ, ZŠ a MŠ Komenského a DD a ŠJ Prostějov. Závěr patřil prostějovské legendární kapele ATD hrající osvědčené metalové hymny.

První ročník festivalu se měl konat v roce 2020, ale vše zastavila koronavirová epidemie. Premiéra se tak uskutečnila až o dva roky později. A slavila velký úspěch. „Chtěli jsme z festivalu udělat tradici a tak se i stalo. Zdravotně handicapovaní, ale i zdraví lidé mají co nabídnout a my jim k tomu dáváme příležitost,“ uvedla hlavní organizátorka Hana Vybíhalová.

 

" target="_blank">