Rybářský spolek Nemary společně se Sborem dobrovolných hasičů Vrahovice a dalšími spolupracovníky za finanční pomoci prostějovského magistrátu připravil v sobotu dopoledne Dětský den ve Vrahovicích. Na hřiště TJ Sokol si našly cestu děti ve věku do dvou do třinácti let v doprovodu rodičů. Právě pro ty nejmenší byla připravena nekonečná řada soutěží, skvělé odměny a spousta zábavy. A samozřejmě i medaile.

 

Už tradiční akce se letos konala opět za velkého zájmu veřejnosti. Na dvanácti stanovištích si děti mohly vyzkoušet třeba hod na cíl, přetahování, chůzi na chůdách či skákání v pytli. Nechybělo ani stanoviště Policie ČR, kde příslušníci prověřili jejich znalosti z dopravy, lákala možnost podívat se do útrob nablýskané hasičské cisterny. Velké potěšení poskytl dětem skákací hrad, dospělým pak bohaté občerstvení. „Moc dobrá akce, dceru potěšila především příležitost zazpívat si s mikrofonem, já si užívám hlavně občerstvení,“ smál se jeden z tatínků.

„Myslím, že už je to devátý ročník. Vždycky plně obsazen a skvěle zorganizován. Jsem moc rád, také i proto, že se zde lidé potkají a mají čas si popovídat, na což v běžném každodenním zápřahu prostě není kdy,“ sdělil pro Večerník náměstek primátora Jiří Rozehnal, který tentokrát doprovázel vnoučata.