Začalo hlasování o Ceny cestovního ruchu, kde má náš region želízka v ohni. V kategorii Živá tradice jsou to Josefkol a Muzeum historických kočárů Čechy pod Kosířem a Prostějovské hanácké slavnosti, v kategorii Místo přátelské rodině soutěží Bělecký Mlýn a v Destinaci pro letní dovolenou pak soutěží Plumlov nabízející koupání i akce. Vybírat můžete na webu cenykraje.cz, a to až do 4. srpna tohoto roku.

 

Hlasovat může každý zájemce pouze jednou v každé kategorii, kterými jsou Přírodní skvosty, Živé tradice, Místa přátelská rodině, Novinky v cestovním ruchu nebo Destinace pro letní dovolenou. Výsledné pořadí oceněných vyplyne právě z počtu získaných hlasů na webové stránce. Nad rámec zmíněných pěti kategorií je každým rokem vyhlašována i Cena hejtmana Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu. Tuto cenu určuje přímo hejtman na základě návrhů předložených odbornou hodnoticí komisí.

Webové stránky jsou uzpůsobené tak, aby se bez potíží zobrazovaly také na mobilech. „Můžete tak hlasovat přímo v terénu a třeba právě v okamžiku, kdy některou z nominovaných atraktivit navštívíte,“ dodala Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.