Sraz rodáků pořádali v sobotu v Alojzově. A protože legrace musí být, spojili ho s tradičním překonáním lávky přes místní rybník. Nechyběly ani atrakce pro děti a večerní zábava s kapelou Elán Haná revival a zpěvačkou Gabrielou V. G. Celým dnem plným dobré nálady a smíchu provázel DJ Jiří Jakubovský.

Přede dvěma desítkami let byla Alojzovská lávka proslavenou víkendovou akcí. Běh, chůze či jízda po prknech, umístěných na duších z pneumatik přes místní rybník, byl zkouškou umění rovnováhy a také bránic diváků. V roce 2023 se proto Alojzovští rozhodli tradici obnovit. V sobotu ji navíc spojili se srazem rodáků a večerní zábavou.

 

Pokud si myslíte, že přejít lávku s trakařem, na kterém vezete kolegu, je brnkačka, není tomu tak. Někteří ze soutěžících proto na druhý břeh vůbec nedorazili, jiní se vykoupali těsně před cílem. „To je v pohodě, je tady záchranář s lodičkou a taky pomáhá místní vodník,“ smál se jeden ze soutěžících s poukazem na hastrmana, který na závod dohlížel ze sloupu v rybníce.

Závodníci mohli využít mimo trakaře koloběžku, kolo či volný styl. Ti nejlepší se dočkali cen při vyhlášení vítězů. To už se ale všichni přesunuli na místní hřiště, kde je následně čekal večer plný hudby a tance.