V pátek 7. června vystoupila v jeskyni Výpustek v Moravském krasu zpěvačka, filantropka, majitelka divadla a hlavně ohromujícího hlasu Lucie Bílá. V rámci cyklu Čarovné tóny Macochy se představila spolu s chlapeckým pěveckým sborem Boni Pueri. Zcela zaplněná jeskyně odměnila jejich výkon bouřlivými ovacemi.

Moravský kras na Blanensku opět ožil hudbou. Již po pětadvacáté mohli milovníci muziky ocenit vynikající akustiku místních jeskyní. Jubilejní cyklus pěti večerních koncertů Čarovné tóny Macochy probíhal od 5. do 9. června.

 

Lucie Bílá se sborem vystupuje již dvě desítky let. Jak podotkla, těch chlapců se za jejími zády vystřídalo na čtyři sta. „Jen já jsem pořád stejná,“ smála se. V recitálu nechala svůj hlas plout známými muzikálovými hity, svou nejnovější tvorbou i klasikou v podobě písně Leonarda Cohena Hallelujah neboli Desatero. Představila se nejen jako zpěvačka, ale i jako duše nadace Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, pro který vyrábí a prodává křišťálové andílky. Už jich na cestách za koncerty „umotala“ za bezmála milion korun. Bylo za ně pořízeno 18 invalidních vozíků pro potřebné. Andílka si můžete objednat na Lucčiných internetových stránkách. Vedle šperku v krabičce získáte i podepsaný certifikát.

Mimo Lucie Bílé zazpíval v rámci festivalu také Vojtěch Dyk nebo Jiří Pavlica s Hradišťanem. Víkend přinesl změnu prostředí, kdy se program přesunul k Zrcadlovému jezírku v Punkevních jeskyních. Houslista Jaroslav Svěcený a klavíristka Lucie Karlová tam uvedli Gala koncert romantiky. Závěr Čarovných tónů obstaral v neděli 9. června Spirituál kvartet, který vystoupil v Eliščině síni Sloupsko-šošůvských jeskyní.