Přesně 69 dětí z blízkého i dalekého okolí zamířilo v neděli dopoledne do Hrdibořic. Nejmenší členové sborů dobrovolných hasičů se zde utkali v běhu s překážkami na šedesátimetrové trati. V jeho cíli si mohli obejmout některého z plyšových medvědů zachráněných před požárem. Na start v pořadí třetího ročníku se postavili i dva mini hasiči do dvou let věku.

 

Děti ze Seče, Vrahovic, Heřmanic, Horní Suché, Hrubčic, Krásného, Albrechtic, Štětovic a domácích Hrdibořic se utkaly ve čtyřech kategoriích. Ve smíšené přípravce do dvou let byl povolen doprovod a držení za ruku, což bylo u capartů s rokem narození 2021 a 2022 docela nutností. Každý měl svůj rituál, hojně podporovaný rodiči.

Další kategorie mladší přípravky smíšené byla ve věku 3–4 roky, (2020, 2019) a měla povolenu slovní nápovědu. Dívky a chlapci ve věku 5–6 let (2018, 2017) soutěžili v kategorii přípravky a i oni měli povolenu slovní nápovědu. Dívky a chlapci ve věku 7–8 let (ročníky 2016 a 2015) se utkali v mladší kategorii. Oproti mladším dětem je čekalo přeběhnutí kladiny s hadicí v ruce.

„Měli jsme tady i kategorii nehasiči, jíž se mohly zúčastnit děti do 6 let, které nejsou v žádném sboru,“ vysvětlila hlavní organizátorka a starostka SDH Hrdibořice Marcela Vystrčilová. Podle jejích slov jde při těchto závodech právě o možnost přiblížit v reálu hasičský sport i široké veřejnosti.