Po tři dny během předminulého víkendu patřil rybník v Čehovicích milovníkům Petrova cechu. Místní rybářský spolek pro ně připravil už druhý ročník Čehovské 72, třídenního chytacího maratonu. Do toho se tentokrát přihlásily dvě desítky týmů. Lovilo se metodou „chyť a pusť“, o konečném pořadí rozhodoval součet pěti nejtěžších chycených ryb. Vítězství ulovil tým KK, jehož členové přijeli z Chomýže a Fryštáku.

 

Závodní týmy si svá místa, na kterých povětšinou i bivakovaly, losovaly. Pak už záleželo nejen na taktice, ale také na štěstí. Každý tým měl čtyři pruty a lovit směl pouze na položenou. Krmení bylo povoleno jen ze břehu, zakázána byla, mimo jiné živá návnada. „Závod probíhal stylem ‚chyť a pusť‘, to znamená, že rybu nad 5 kilogramů zvážili rozhodčí a poté putovala zpět do vody. Pouze u sumců, které u nás v rybníce považujeme za nežádoucí, byla výjimka,“ vysvětlil za pořadatele Pavel Kratochvíl. Vítězství si odnesl tým s pěti nejtěžšími kapry a amury, speciální cena patřila i rybáři, jenž vytáhl vůbec nejtěžšího kapra. 

„Byl to boj do poslední minuty, jedna bodovaná ryba mohla znamenat druhé místo a změnu pořadí. Nestalo se tak a vítězství si odvezli kluci z Týmu KK. Druhé místo obsadili kluci z Týmu S. Carp a třetí místo CT Příložany,“ pogratuloval vítězům Kratochvíl. Zároveň ocenil jejich vytrvalost hlavně vzhledem k počasí, které svými rozmary rozhodně nešetřilo. Dík ale patří všem, týmům, které se předvedly jako super parta, i pořadatelům za non-stop servis.