Náš okres bude mít na blížících se Letních olympijských hrách 2024 v Paříži (26. července až 11. srpna) několikanásobné zastoupení v tenisu – a jeden místní borec bude při globální sportovní akci planety reprezentovat Českou republiku i v dráhové cyklistice. Do Francie se chystá Jan Voneš, jezdec TUFO PARDUS Prostějov.

Momentálně absolvuje s národním výběrem ČR klíčovou část přípravy, kterou je čtyřtýdenní vysokohorské soustředění v americkém Coloradu. „Do USA letíme 26. června a budeme tam skoro měsíc intenzivně trénovat ve vyšší nadmořské výšce. Čekají nás po všech stránkách výborné podmínky, abychom pro olympiádu nabrali co nejlepší formu,“ říkal před časem Večerníku Honza Voneš.

Po coloradském kempu a návratu domů přijde na řadu ještě závěrečné soustředění v podobě týdenního pobytu na španělském ostrově Mallorca. „Tam už budeme všechno ladit. Do Paříže pak cestujeme až 4. srpna, takže slavnostní zahájení her se mě netýká. Naopak slavnostní zakončení ano, a moc se na něj těším. Jako samozřejmě na celou olympiádu,“ smál se Jan při nedávném rozhovoru s naším listem.

Nejvíce ze všeho se prostějovský cyklista pochopitelně těší na samotné závodění v rámci letošních LOH. „S parťákem Denisem Rugovacem se soustředíme hlavně na společný madison, kde se chceme vejít do elitní desítky a umístění v nejlepší osmičce by bylo absolutně super. Něco pěkného bych rád předvedl taky v omniu,“ přiblížil Voneš své výsledkové plány pro Paříž. Držíme pěsti!