V minulém ročníku zůstávali delší dobu fotbalisté Plumlova namočení v záchranářských starostech a těmto potížím se chtěli vyhnout. V průběhu léta dokázali přivést i mladší posily a kádr očividně dokázali oživit. Během celého ročníku sice mužstvo nezažilo žádnou delší šňůru, ale svými výkony si stále drželo poklidné příčky kolem středu tabulky, kam to dopracovalo i po všech odehraných zápasech. Na sedmé příčce uzavřelo lepší polovinu tabulky.

„Povedlo se nám to vhodně doplnit, protože nešlo jen o věk, ale i pracovní povinnosti, často nám tak scházelo více hráčů. To se nyní změnilo, a navíc se jednalo skutečně o posílení, což se odrazilo i na výsledcích,“ prozradil Karel Frantík, který v sezóně také nastupoval, i když by rád už štafetu přenechal mladším hráčům.

Po podzimu z toho byl poklidný střed a nic se následně nezměnilo ani v průběhu jara, kdy mělo mužstvo blíže celkům nad sebou, než že by se muselo strachovat, aby ho někdo nepředskočil. „Chtěli jsme být do pátého místa, ale i konečné sedmé s tím, že jsme měli bodový polštář na celky pod sebou, bereme,“ hodnotil lodivod.

Do dalšího ročníku by rád znovu mužstvo omladil a zajistil někde adekvátní posily. Jednu pozici budou muset jednoznačně vyřešit, a tou je útok. Dlouhodobě nejlepší střelec mužstva Adam Hladký totiž své putování v Plumlově ukončil, vytáhlý útočník může být citelnou ztrátou. Pokud se ale podaří mužstvo znovu vhodně doplnit, pak by ani do dalšího ročníku nemusel jít Plumlov s obavou, jak nakonec dopadne.