V Mol Cupu se přes předkola nepovedlo prorazit do hlavní fáze Čechovicím ani Kostelci. Jediným účastníkem tak bude 1. SK Prostějov. Už nyní ale opět startují poháry pro okresní fotbalové svazy, z nichž může vést cesta právě až do českého poháru.

Jak už bylo v posledních letech tradicí, tak i nyní se do okresního poháru OFS Prostějov přihlásila osmička celků a oproti loňskému ročníku se odehraje kolo navíc. O čtyřech semifinalistech bude jasno už v neděli vpodvečer a finalisty budeme znát ještě před zahájením okresního přeboru. Na co se mohou fanoušci další týden těšit?

Tři zápasy mají výkop už v sobotním programu. Na půdu Bedihoště, hrajícího „A“ skupinu třetí třídy, dorazí rezerva Plumlova a favoritem budou hosté. Druhý zápas zase tak velkého favorita mít nebude, protože se potkají dva celky hrající nejvyšší okresní soutěž. Do Smržic dorazí Němčice, a především po jarní části, která určitě vyšla lépe hostům, to může být zajímavá bitva. Poslední zápas sobotního programu bude mít favorita jasného, a tím budou hráči rezervy Konice, která přivítá Přemyslovice, jimž loňský soutěžní ročník vůbec nevyšel.

V neděli pak první kolo uzavře duel na půdě Čechovic, kde zdejší rezerva přivítá Brodek u Konice. Půjde tak o reprízu loňské finálové bitvy a jeden z celků už tak skončí dříve, než jejich pouť pořádně začne.

V případě vítězství některého z rezervních celků by postup do krajského poháru neplatil a možnost by dostal poražený finalista. To se ostatně stalo i v minulých dvou letech, kdy pohár opanovala rezerva Čechovic. Podaří se jí zaútočit na hattrick?

 

POHÁR OFS Prostějov – čtvrtfinále

Sobota 3. srpna, 17.00 hodin:

Sokol Bedihošť – Sokol Plumlov „B“

TJ Smržice – FK Němčice nad Hanou

Sokol Konice „B“ – Sokol Přemyslovice

Neděle 4. srpna, 17.00 hodin:

Sokol Čechovice „B“ – Jiskra Brodek u Konice