Potřetí se v průběhu probíhající sezóny dostal prostějovský tenista Vít Kopřiva do semifinále na turnaji kategorie challenger. Až pak nestačil na zkušeného Jozefa Kovalíka ze Slovenska, přesto se díky úspěšnému výsledku vrátil do světové stopadesátky.

V posledním souboji musel čelit šestnácti brejkbolům Kovalíka, v pěti případech podání neudržel. I tak může být Kopřiva spokojený. V Parmě odehrál kvalitní duely. Ve druhém kole v derby přetlačil Zdeňka Koláře ve třech setech, ve čtvrtfinále zase vyřadil nejvýše nasazeného Roberta Carballese Baenu. Nebezpečnému španělskému hráči dokonce ve druhé sadě nadělil kanára. „Těžší bylo střetnutí se Zdeňkem. Dokonale se známe, neměli jsme se čím překvapit. Šlo o to, kdo zůstane trpělivější,“ uvedl Kopřiva.

V jihokorejském Gwangju si zahrál další člen TK Prostějov Dalibor Svrčina a postaral se o největší překvapení turnaje, když na začátku vyřadil druhého nasazeného Christophera O´Connella z Austrálie. V boji o čtvrtfinále nestačil po velkém boji na dalšího australského tenistu Rinkyho Hijikatu.